Patrula de reciclare

Sub îndrumarea prof. Sima Nicoleta elevii școlii noastre participă la o campanie de colectare a deșeurilor.
Mai multe informații la adresa web http://www.facebook.com/pages/Scoala-Gimnaziala-Ion-Tuculescu-/


Mathématiques sans frontières junior 2013

     Pe data de 15 februarie 2013 a avut loc în școala noastră simularea Concursului Mathématiques sans frontières junior 2013. La acest concurs participă elevii claselor a VIII-a A și a VIII/a B.
     Echipa locală :
- prof. Vătavu Fănel - directorul școlii
- prof. Mone Mariana - consilier educativ
- prof. Golumbeanu Anamaria - profesor de matematică la clasa a VIII-a A
- prof. Scarlat Toma Titu - profesor de matematică la clasa a VIII-a B
- prof. Caramavrov Larisa - profesor de limba engleză
- prof. Popa Teodor - profesor de limba franceză
     Acest concurs a deventit o tradiție în scoala noastră. La acest concurs participă tot efectivul de elevi al unei clase, elevii lucrează în echipă rezolvând una sau două probleme. Elevii echipelor care termină mai repede de rezolvat problemele date se alătură celorlalte echipe și ajută la rezolvarea problemelor rămase. Problemele au un accentuat caracter practic-aplicativ. Este o activitate competițională care antrenează toți elevii, indiferent de nivelul lor de cunoștințe dezvoltându-le competențele secolului XXI. 






Safe Internet Day 2013

În data de 5 februarie a avut loc activitatea Ziua Siguranței pe Internet. La acestă activitate au participat elevii clasei a VI-a A sub îndrumarea prof. Golumbeanu anamaria și prof. Mone Mariana. Elevii au vizionat documentarele disponibile pe http://www.sigur.info/.

Olimpiada de Matematică - faza pe școală

În data de 24.01.2013 a avut loc faza pe școală a Olimpiadei de Matematică.
Tabel nominal cu elevii calificați la faza locală a Olimpiadei de Matematică

Proiecte eTwinning

În anul școlar curent se continuă antrenarea elevilor în proiectele eTwinning demarate în semestrul doi al anului școlar trecut , respectiv proiectele The Magic Sky și Environmental Project. De asemenea s-a inițiat un proiect nou - Magic Pavements.
În cadrul acestor proiecte participă elevii claselor V-VIII sub îndrumarea prof. Golumbeanu Anamaria în colaborare cu prof. Caramavrov Larisa.
The Magic Sky
Magic Pavements
Environmental Project

Festivalul Șanselor Tale

În cadrul manifestării naționale Festivalului Șanselor Tale organizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj s-a desfășurat în data de  29.11.2012 activitatea Siguranța pe Internet sub îndrumarea prof. Golumbeanu Anamaria și prof. Mone Mariana. La această activitate au participat elevii claselor a VII-a B și a VIII-a A.

World Space Week, 4 - 10 Octombrie 2012

În perioada 4-10 Octombrie 2012 s-a desfășurat manifestarea internațională World Space Week.
Elevii claselor V-VIII de la școala noastră au participat la acestă manifestare. Astfel, sub îndrumarea prof. Golumbeanu Anamaria au realizat o expoziție de desene pe acestă temă în holul școlii, au participat la observații astronomice în curtea școlii folosind Galileoscopul și au făcut observații astronomice online în laboratorul de informatică al școlii.